Prioritera dig själv

Kommer du alltid i andra hand? Tänker du på andra före du tillgodoser dina egna behov? Du kanske istället ser till så att dina barn har det bra, fastän du egentligen t ex vill ut och ta en löprunda. Du jobbar hårt för att din arbetsgivare ska vara nöjd med din prestation, och hoppar kanske därför över lunchen. Du ringer eller mailar till din vän som du vet mår dåligt, trots att du egentligen borde gå och lägga dig i tid för att få minst 7 timmars sömn.

Och vad säger du till dig själv? Är det snälla ord, eller dömande ord? Om det är dömande ord, hur skulle du reagera om någon annan talade till dig på det sättet? Inte okej, eller hur? Det kan vara svårt till en början att vända sin inre röst till att bli mer positiv om man inte är van med det. Men ju mer du gör det, desto lättare blir det! Då bildas nämligen nya nervbanor i hjärnan, det är som nya motorvägar, där tankarna går fortare.

kärlekBörja inse din potential. Du är bra, och du gör det bästa utifrån de förutsättningar du har. Du måste prioritera dig själv, förstå att du är viktig. Den enda relationen som du kan vara säker på att du kommer ha hela livet är den till dig själv. Så du måste vara snäll mot din kropp, din själ och ditt sinne. Inte stressa. Var närvarande. Andas. Koppla ner. Glöm inte äta. Sov alla dina timmar som du behöver. Investera i dig själv i form av kunskap, inspiration, träning, meditation, yoga. Sätt upp mål, och glöm inte bort dina drömmar!

I dag är det Alla hjärtans dag – visa att du bryr dig om dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *