Yoloa mera!

Ett nytt ord jag gillar starkt är ordet yoloa. Du vet att du kan börja yoloa redan i dag? Du måste inte vänta tills du är med om någon tragisk händelse, något som får dig att stanna upp och börja fundera på om du lever det liv du vill leva. Du kan börja fånga varje dag nu. Vara närvarande i det du gör, njuta av varje sekund och leva som om varje ögonblick är det sista.

[bildat till engelskans yolo, en akronym för you only live once.] Ett av 40 nya ord som tillkommit i svenska språket under 2014 enligt Språkrådet.

Några kanske inte vill tänka så, men till er har jag några ord – livet är här och nu, mitt i tvätthögen, middagslagningen, barnens tjat och regniga dagar. Livet är även det som händer mellan måndag-torsdag varje vecka. Livet var inte bättre förr och livet är inte det som blir när du har uppnått framgång och en viss materiell standard. Livet är nu.

Och du kan göra något åt det. Du kan påverka ditt liv, varje dag. Ditt liv formas av vilka beslut du tar, vilka tankar du tänker, vilka människor du omger dig med och hur du utnyttjar tiden.

Yoloa med hjälp av dina kristallglas!Alltså, yoloa mera, gör plats för det som du tycker är viktigt, uppfyll dina egna mål och drömmar, beta av din bucket list, njut av maten du äter, var närvarande i de fina ögonblicken du får med barnen, använd kristallglasen. Hitta din livsuppgift, där du verkligen kan bidra med något till den här världen och göra skillnad för andra människor. Är din livsuppgift att måla fina tavlor och smycka världen, eller att bidra till att andras hälsa blir bättre, eller att förenkla andras vardag med finurliga lösningar, eller att fånga ögonblick och minnen med hjälp av kameran? Använd dina talanger, goda egenskaper, drivkrafter, passioner, kunskaper och användbara erfarenheter så ofta du kan!

Vet du inte hur du ska göra, vad du är bra på eller vad du gillar? Har du glömt bort dina talanger eller tappat bort dina passioner längs vägen? Ta hjälp av någon som kan väcka ditt minne till liv igen, för jag vet att du har allt inom dig. Jag vet att du kan. Och plocka in ordet yoloa i ditt språkbruk från och med nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *