Vad fokuserar du på just nu?

Vad fokuserar du på just nu? Kanske barnkalas, vårstädning i trädgården, något på jobbet, träning inför ett lopp, kvalitetstid med barnen, renoveringsprojekt, vardagssysslor, återhämtning, vara där för en vän som har det jobbigt… Det du gör, tar det dig framåt dit du vill? Eller ser du bara till att hålla dig över vattenytan? Fokuserar du på en sak, eller allt på en gång? Det är svårt att fokusera på flera saker samtidigt…

Att fokusera är bra, du får ett resultat snabbare, och du slipper göra ”halvdana” grejer eller känna dig splittrad och stressad. Du blir också mer närvarande. Jag läste i Kristin Kaspersens bok ”Stark i kropp och själ” om hur hon såg på sina olika roller. Det är ett bra exempel på ett sätt att fokusera. Kristin säger att man kan tänka på att när man är aktiv i de olika rollerna är det som en låga som brinner starkt. Jag t ex kan fokusera på att vara mamma, företagare, dotter, partner, städerska, coach, vän, trädgårdsmästare. Vilken låga ska lysa starkast just för stunden, kan någon låga kombineras med någon annan, utan att de tar ut varandra? Ska du prata i telefon med din mamma samtidigt som du hänger tvätt, eller ska du låta tvätten vänta och istället koncentrera dig på vad din mamma säger? Ska du lyssna med ett halvt öra på vad ditt barn säger, stressad över jobbuppgiften som du sitter och gör hemifrån, eller ska du vända dig bort från datorn se ditt barn i ögonen och höra på vad han eller hon vill berätta? Eller ska du säga till ditt barn att du ska jobba 15 min till, och sedan stänga av datorn och leka med ditt barn?

Du kan också fokusera för att komma framåt fortare. För att nå ditt mål snabbare. Det är lätt att hitta på ursäkter när vi kommer till de tråkiga partierna som hör till uppgiften. Eller så kommer vardagen emellan. Påminn dig själv då genom att tänka ”FOKUS” och fortsätt sedan igen. Vänligt men bestämt.

Så, vad behöver du göra nu för att komma framåt? Vad behöver du fokusera på?
Sätt igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *