Vem styr ditt liv?

Jag tror många är invaggade i en falsk säkerhet om att det är de själva som styr sitt liv.

Fundera själv på hur mycket du skyller på omständigheter runt omkring dig. Då du egentligen skjuter över ansvaret för ditt liv på någon annan eller något annat… Du kanske säger att du aldrig har tid för dig själv pga barnen. Att gå under en stege känns för skrockfullt och A-brunnar på gatan går du omvägar runt. När du är sjuk eller har ont någonstans vad säger/tänker du då? Du kanske har det stressigt på jobbet och därför inte hinner med något annat. Och du kanske ställer dig och väntar utanför en dörr som du antar är låst för att det redan står flera andra där och väntar.

GrillningFör att inte tala om vädret! Är det soligt lever alla upp och är ute och njuter. Grannar kikar fram från sina hålor, grillar tänds. Det är synd om den som varit fast inne av någon anledning och inte haft möjligheten att gå ut, då har den verkligen missat något. Och är det dåligt väder går man inte ut, så är det bara.

Personligen är jag nog ”arbetsskadad”. Jag har aldrig förstått mig på varför något så okontrollerbart som vädret ska få styra vad jag vill göra med min dag. Har jag bestämt mig för att pyssla i trädgården och det börjar regna låter jag inte det hindra mig. Om jag håller på med något inne så blir jag inte stressad av att solen lyser. Har jag bestämt mig för att ta en löprunda så gör jag det, oavsett väder. Punkt slut.

Autopiloten finns inte bara i flygplan. De flesta av oss har den påslagen stora delar av vårt liv. Varje dag. När du gör något automatiskt, utan att tänka på det, när du inte är närvarande i tanken, när du inte är här och nu. Då styr du inte ditt liv, utan du gör det du är van att göra, så som du alltid har gjort.

Så, vem styr ditt liv egentligen? Är det inte dags att du sätter dig i framsätet och tar över ratten? Inte låta barnen, vädret, gammalt skrock, släkten, sjukdomar, eller andra människor styra över ditt liv.

Var inte ett offer för livet. Du har alltid ett val.

Utmaning: Ta ett aktivt beslut i dag som visar att det är du som styr!
Dela gärna med dig här på bloggen vad du gjorde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *