Målfokus

Målfokus har du när du hela tiden har ditt mål i sikte. Du förbereder och planerar, du strukturerar upp din tid och din kunskap. Du betar av bit för bit av det du behöver göra för att komma framåt mot ditt mål. Du jobbar metodiskt och systematiskt. Om du stöter på hinder tar du dig runt dem och fortsätter sedan framåt igen. Det är målfokus.

Exempel på Jessicas målfokus:

Nu har jag fått höra så många gånger att jag är väldigt målfokuserad, så nu vill jag dela med mig av mina kunskaper till dig. Förmodligen hänger det ihop med att jag är strukturerad och effektiv, och utbildad coach. Jag lever därför som jag lär och sätter ständigt upp nya mål för mig själv. Jag använder verktygen jag lär ut till mina coachklienter på mig själv, och vet därför att de fungerar.

Egentligen är det inga konstigheter. När jag har satt ett mål gör jag en plan och så håller jag mig till den. Dag ut och dag in. Stöter jag på något som tillfälligt hindrar min väg och min plan accepterar jag det för stunden, och tänker samtidigt att det nog bara är ett test på hur mycket jag vill nå det här målet. Ibland behöver jag tillfälligt revidera planen, men sedan ställer jag in siktet igen och fortsätter framåt.

Mitt målfokus har hittills resulterat i bland annat:

  • Att jag bor i villa – för att få ihop till pengar till kontantinsatsen ”låtsades” vi att vi bodde i hus rent kostnadsmässigt i ett år, och la samtidigt undan de pengarna till kontantinsatsen.
  • Att jag driver mitt egna företag Kraft & Drömmar – som egenföretagare behöver jag ständigt sätta mål och fokusera framåt. Hinder, pucklar och berg övervinner jag och klättrar över.
  • Att jag gjort en Tjejklassiker (2014), Halvklassiker (2015), bestigit Kebnekaise (2015), cyklat Vätternrundan 300K (2016), Vasaloppet Öppet spår 90K (2017), Stockholm Marathon 42K och Lidingöloppet 30K (2018), Vansbrosimningen 3K (2019), och hela Klassikern 2019-2020!
  • Inför vårt framtida hund köp (som då var flera månader framåt i tiden) gick vi ut på ”fejkade” hundpromenader. Det vill säga, vi hade köpt ett hundkoppel som hela familjen var ute och gick med flera gånger varje dag! Cairnterriervalpen Eddie anlände hem till oss den 27 juli 2017…

Hur ser ditt målfokus ut? Vill du gå i mål med dina mål?

malfokus_flera_top