Föreläsning/workshop

Jag håller föreläsningar och workshops som inspirerar, ger insikter och kraft. Fokus ligger på personlig utveckling och mental träning. Det kan t ex röra sig om mål, använda sina styrkor, jobba med värderingar, motivation, stress, mindfulness.

Hör av dig om du har något annat tema du är intresserad av kring personlig utveckling så skräddarsyr jag det som passar för just ditt företag eller kompisgäng.

Befintliga föreläsningar/workshops:


AKTUELLT
Skrivarworkshop – Kickstarta ditt skrivande!

I samarbete med Monique Stalås-Hörnsten (frilansjournalist) och Domarudden Kurs- & Friluftsgård i Åkersberga.
Innehållet i dessa workshops är en unik mix av skrivande och mental träning. Ditt fysiska skrivande är bara en del av ditt skrivliv, sedan ska förutsättningarna vara rätt också, både hur du styr dig själv, stöttar dig själv i tanken, och hur du agerar för att du ska bli klar.

Inga förkunskaper behövs! Passar de som vill komma igång med sitt skrivande, eller om man har kört fast, eller vill komma vidare, eller för dig som söker inspiration. Vi ger tips och råd kring detta allmänt, så det går att applicera på flera olika typer av skrivande, t ex blogginlägg eller annan text, alltså inte bara för dig som vill skriva en bok. Skrivövningar varvas med rörelse och mental träning för att du ska kunna stötta ditt skrivande på bästa sätt.

Del 1 ”Kickstarten” – 25 juni 2018, kl. 10:00-12:00
Skrivarworkshop för alla vuxna som intresserade av att göra något mer av sitt skrivande. Du kommer få inspiration, kreativa och utvecklande övningar, insikter och verktyg för att komma vidare i ditt skrivande. Vi varvar rena skrivövningar med mental träning, dvs hur du kan stötta sitt skrivande även i tanken. Ur innehållet: vanor, dramaturgi, mål med sitt skrivande.

Del 2 ”Kreativt skrivande” – 25 juni 2018, kl. 13:00-15:00
Fokus kring kreativitet, vi tar dig till nästa nivå i ditt skrivande. Där vi går mer på djupet kring kreativitet, och du får en större förståelse för varför du skriver och får lära dig hur du gör din text mer levande med olika miljöer etc. Vi kommer varva rena skrivövningar med teoripass kring hur du kan tänka kring din kreativitet, fokus och uthållighet.

Pris 495:- per del, eller 895:- för båda.
Lunch bekostar man själv, med fördel på Domaruddens restaurang/café. (Ange i anmälan om du planerar att äta där).

Plats: Domarudden Kurs- & Friluftsgård, Domaruddsvägen 70, Åkersberga.
Vid fint väder är vi ute = möjlighet till ännu mer kreativitet!

Intresseanmälan görs till: jessica.bene@kraftochdrommar.se eller monique@mqmedia.se.

Vilka är vi?
Min samarbetspartner Monique Stalås Hörnsten driver sedan 2009 företaget MonQey Träning & Texter. Hon är frilansjournalist, skrivcoach, certifierad Endurance PT och diplomerad löpcoach. Monique tycker om att inspirera andra att komma igång med både skrivandet och träningen.
Själv är jag utbildad professionell coach sedan 2011 och jag driver företaget Kraft & Drömmar. Där jag hjälper andra att bli ännu bättre på att utnyttja sina styrkor, att komma framåt och att uppfylla sina drömmar inom t ex skrivande eller träning.

Några ord från tidigare deltagare:
”Jag ville ha kunskap för att komma igång och det har jag verkligen fått under dagen”
”Bra innehåll med olika ramar och tips – precis det jag ville ha”
”Spännande upplägg”
”Bra blandning av teori, eget skrivande och övningar”
”Väl värd dag”
”Inspirerande möten med likasinnade”
”Jessica och Monique var lyhörda, inspirerande, positiva och följde stämningen. De kompletterade varandra bra”


Skrivarverkstad för barn

Monique och jag anordnar också en Skrivarverkstad för alla barn som gillar att skriva. En plats där det är fritt fram att fantisera och där det inte finns några pekpinnar. Du kommer få mycket inspiration och skrivövningar med dig! Vi kan också komma till din skola och ha en skrivarverkstad för hela klassen.

Kontakta mig på jessica.bene@kraftochdrommar.se om du är intresserad av att vara med på nästa skrivarverkstad, eller om du vill att vi kommer till din skola!


Lär dig hantera stress – och förläng livet!
Vad är stress? Vad bottnar stress i? Andra delar ur innehållet handlar om lycka, närvaro och hur du kan hitta just din kraft. Lär dig helt enkelt att förlänga livet!

Vi måste lära oss att arbeta smartare, inte mer. Modernt ledarskap handlar om att få personalen att må så bra som möjligt, då blir de motiverade och presterar också bättre.

farfarsgardenPlatsen för workshopen är ute på idylliska Farfarsgården hos Dagny och Roger. Där det finns alla chanser att ladda batterierna och ta några djupa andetag. Adress: Solbergav. 18, Ölsta, Färentuna.

Anmälan görs till: jessica.bene@kraftochdrommar.se, 070-224 33 59 eller till dragstedt@farfarsgarden.se. Välkommen!

 


Föreläsning

Mindfulness – Lär dig ta vara på vardagen
Uppskattad föreläsning om Mindfulness, som handlar om hur vi kan ta vara på vardagen och alla guldkorn i livet.

Mindfulness är bra att använda i föräldraskapet, eftersom man som förälder dagligen stöter på situationer som kan kännas som provocerande.

Under föreläsningen går jag bland annat igenom tänkvärda fakta, väcker känslor och tar upp olika scenarion. Dessutom får du lära dig några enkla övningar som du kan använda dig av för att bli mer närvarande.

 


Vikten av rätt mål, dagliga vanor och påminnelser
Här pratar jag kring hur och varför det är så bra att sätta rätt sorts mål, och hur du kan göra för att nå dessa. Hur du skapar en positiv daglig vana och varför du behöver påminnelser.

Att sätta rätt sorts mål är viktigt för att kunna nå dit du vill. T ex när det gäller kost eller träning. I denna föreläsning berättar jag bland annat om exempel ur mitt eget liv kring träning. Men denna föreläsning vänder sig till alla som vill lära sig mer kring målsättning, oavsett vilket mål det handlar om.


Kost, träning och smarta tankar
I samarbete med Carina Bergström (Lic. kostrådgivare) och Eva Dahlgren (Lic. personlig tränare). Ur innehållet: äta bra mat, styrketräna och tänka rätt för att hålla fokus.


En föreläsning om hur du kan leva ditt liv fullt ut
Jag tar upp knep och verktyg för hur du kan få mer livskvalité och få ut mer av ditt liv.


Hantera stress – en föreläsning om hur du förlänger livet
Vi måste lära oss att arbeta smartare, inte mer. Modernt ledarskap handlar om att få personalen att må så bra som möjligt, då blir de motiverade och presterar också bättre.


Mottagaren och budskapet
En viktig del i att lyckas inspirera eller motivera är att mottagaren förstår budskapet. Vi har alla olika inlärningsstilar. Jag går igenom dessa samt hur vi kan ta hänsyn till dessa.


Några ord från mina åhörare:

”Viktigt! Tankeväckande! Inspirerande! Energigivande!”
”Väldigt intressant och många tankeställare”
”Bra, det var bra med konkreta förebilder/övningar”
”Bra och inspirerande. Bra övningar i hur man övar upp medvetenheten”
”Lärorikt, givande och spännande”
(Mindfulness)

”Intressant, inspirerande och lärorikt. Fick mig att tänka efter.”
”Intressant! Tre viktiga delar för ett behagligt liv.”
”Viktiga saker som tål att upprepas. Roligt med tre olika linjer. Bra helhet.”
(Kost, träning och smarta tankar)

”Tack för en intressant föreläsning om inlärningsstilar.” (Mottagaren och budskapet)

”Ville bara säga att det var ett mycket inspirerande föredrag du höll för oss idag!” (Hantera stress)

”Jag tycker du hade en bra nivå och intressant innehåll!” (Hantera stress)

 

One thought on “Föreläsning/workshop

  1. Pingback: Boostboken är här! | Kraft & Drömmar

Comments are closed.