Jag är modig

Jag är modig! Jag är vacker och klok! Jag är bra på att lyssna! Jag duger precis som jag är! Andra är tacksamma för att jag finns till!

Hur känns det när du hör det? Tänker du: – Vem tror hon att hon är? Eller letar du efter något hos mig som kan bevisa motsatsen? Eller ser du på mig med avundsjuk blick och tänker – om jag kunde vara som hon… Eller tycker du att du att jag är en fantastisk människa som utstrålar styrka och som står för den jag är?

Många är vi som går genom livet med en annan typ av tankar, tankar som förminskar oss. Det kan handla om vårt utseende, våra rädslor, vårt beteende eller kanske om våra egenskaper.

Det är lätt att skylla dessa tankar på andra saker som t ex vår barndom, vår miljö, vårt arbete, Jantelagen eller vår hälsa.

Tankar du har tänkt ofta är lättast att tänka. Så fungerar hjärnan. Tankar du inte har tänkt lika ofta känns alltså onaturligare för dig, och kanske ”inte sanna”. Men vem bestämmer egentligen vad du ska tänka? Jo – DU!

Placebo_BakispillerJag vill härmed åberopa placeboeffekten. Placera rätt tankar i ditt huvud och tillslut kommer du att tro på dem. Ungefär som när någon som är sjuk äter sockerpiller i tron om att det är medicin, och blir frisk.

Du väljer din verklighet, Ditt liv, med dina tankar. Så se till att i fortsättningen välja tankar som är bra för dig. Lovar du?

One thought on “Jag är modig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *