Det är härligt att vara rik

Jag känner mig faktiskt rik. Rik på kunskap och erfarenheter från livet. Allt som jag varit med om hittills är ju lärdomar som tagit mig dit jag är i dag. Även misslyckanden och jobbiga erfarenheter.

Jag är glad att jag vet hur jag ska tänka för att må så bra som möjligt. Tacksam över att jag ofta lyckas stänga av de där tankarna som inte är bra för mig, som inte hjälper mig framåt. Rik på bra tankar.

När jag känner min dotters hand i min på väg till skolan, eller när jag får en spontan kram från min 10-åriga son då känner jag mig också rik. Jag sparar nämligen på guldkornen i livet, det blir många guldtackor till slut.

Jag blir rik av möten eller samtal med människor. När jag lär mig något nytt eller får en ny insikt. Tänk vad mycket spännande det finns att lära sig, bara man vet vart man ska leta. Och bara man börjar prata med människor, på riktigt.

ChokladpralinerGenom att känna tacksamhet så ofta jag kan blir jag lycklig, och rik. Tacksam över det som andra kanske inte ser eller som de tar för givet. Människor runt omkring mig. Att min kropp fungerar. Maten jag äter. Regnet en mulen dag. Inspirationen. Skratt och bus. En chokladbit.

Jag är också rik på drömmar. Jag kommer aldrig att sluta drömma eller att sätta upp mål. Det är bara roligt om min bucket list är lång och ouppfylld. Då har jag ju alltid något som driver mig framåt.

Är du också rik?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *