Har du kommit igång? vs Ekorrhjulet

Många sätter igång att träna i januari. Bra där! Men lika många tappar motivationen längs vägen och fastnar snart i ekorrhjulet av måsten. Det finns ju också de som tränar kontinuerligt hela året, oavsett månad. För dem har träningen blivit en vana – Grattis!

För mig har träningen blivit en vana som jag inte kan vara utan, och hur den blev det brukar jag föreläsa om. Jag är coach och vet hur jag tänker smarta tankar som för mig framåt. Men ändå får jag också kämpa för att inte dras in i det där ekorrhjulet. Det där ekorrhjulet som försvårar för dig att kunna följa dina värderingar, som sätter käppar i hjulet när du är på väg mot dina mål och som även sänker din energinivå.

För det är just det du behöver göra – kämpa. Om ekorrhjulet får dig ur din bana ett tag, se det som att du är tillfälligt ur kurs, och kämpa sedan för att komma tillbaka igen. Bli inte offer för olika omständigheter som händer runt dig. Fall inte för det som är enklast. Modifiera istället, testa någon ny vinkel för att återigen göra plats för dig och dina mål och värderingar.

Och behöver du någon som hjälper dig med detta  – ta hjälp av en coach. Det finns många duktiga coacher där ute. Vårt jobb är just att hjälpa dig hitta din drivkraft, att fylla dig med kraft och inspiration och att få dig att komma framåt, dit du vill.

Själv promenerade jag med barnen till skolan igår, och har åkt kommunalt två dagar. Inga drastiska åtgärder, men det gjorde att jag tog ett kliv bort från ekorrhjulet 🙂 Och det resulterade i detta blogginlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *