En härligt pirrig semester

Denna semester har jag utmanat mina rädslor flera gånger. Min trygghetsram har växt, och min personliga växt också. Det har varit läskigt, pirrigt, härligt och utvecklande. Och jag gjorde det!

Vad har jag då gjort som har varit så himla läskigt?

Jo, på Leksands sommarland fanns det mycket att göra. Först ett förtydligande: jag är INTE som en fisk i vattnet om man säger så.

Jag har åkt en lång, övertäckt vattenrutschkana. Jag har åkt i en stor badring i en fors, jag har blivit upphissad i en liten båt högt upp och sedan nersläppt med full fart i en pool.

Jag har åkt rodel nerför slalombacken i Rättvik. Första gången försiktigt och utforskande. Andra gången med full gas och jublande, håret flög i vinden.

Jag har vandrat ensam på Adelsö vandringsled. I över 2 timmar, genom en skog där det finns mycket vildsvin och fästingar. Var också rädd för att stöta på ormar eller älgkor…Men jag gjorde det för att det är ett litet, litet steg på vägen mot att uppfylla ett av mina framtida mål (att bestiga Kebnekaise). Och så fick jag även chans att pröva mina nya vandringsskor. 🙂

Jag avslutade semestern med att pröva på att åka ring efter pappas båt. De körde VÄLDIGT sakta, och jag åkte en VÄLDIGT kort stund. Men ändå, jag vågade! Jag var faktiskt ganska skakis efteråt…

Kanske tycker du inte att dessa grejer är läskiga, men det tycker jag! Detta är några av MINA rädslor.  Som jag har utmanat denna sommar. Och du har säkert något annat som du tycker är pirrigt. Som kanske jag inte alls är rädd för att göra.

För varje ny grej jag vågade pröva på denna semester, så växte jag lite mer för varje gång. När jag hade gjort det en gång var det inte lika svårt nästa gång.

Och precis så är det även i livet i övrigt. Om du liksom jag vågar utmana dina rädslor, så växer du som människa och utökar din trygghetsram. Pröva!

Jag är rädd!

One thought on “En härligt pirrig semester

  1. Pingback: Rädslor = utveckling |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *